Dit is Riverwood

“Je bent wat je eet”: Een gezegde waar veel in zit. De juiste voeding zorgt er mede voor dat we ons fit en vitaal voelen. Dat geldt ook voor dieren.
“Wanneer je zelf iedere dag bewust bezig bent met je eigen voeding, dan wil je voor je kinderen en huisdieren ook alleen het allerbeste”, legt John Sars, directeur van Johnson Petfoods (het bedrijf achter Riverwood) uit. “Dat is de basis geweest voor Riverwood.”
Daarom hebben wij het merk Riverwood ontwikkeld. Een complete lijn honden- en kattenvoeding waarin alleen de beste ingrediënten zijn verwerkt. Puur, ambachtelijk en met liefde gemaakt.

Het Beste van alle werelden

In Riverwood komt het beste van alle werelden samen. Er zijn zes soorten Riverwood hondenvoer, en zes soorten Riverwood kattenvoer. In elke variant zitten drie verschillende eiwitbronnen. Het vlees dat wij gebruiken voor Riverwood, is afkomstig van dieren die vrij rond hebben kunnen lopen. Hierdoor hebben zij een dierwaardig bestaan gehad en betere spieren kunnen ontwikkelen. Dat heeft weer een gunstig effect op de kwaliteit van het vlees.
Bij Riverwood gebruiken we geen granen of aardappels. In plaats daarvan hebben wij gekozen voor gele erwten vanwege de lage glycemische index. Deze koolhydraten worden langzaam afgebroken en dat is beter voor een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevat Riverwood een uitgebalanceerde selectie aan groenten en fruit en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.”

Johnson Petfoods (het bedrijf achter Riverwood) is een Brabants familiebedrijf met een jarenlang expertise op het gebied van diervoeding. Hoe Riverwood zich internationaal uitgebreid heeft, lees je hier!

De Start

John vertelt dat ook voor dieren geldt dat met de juiste voeding ze zich fit en vitaal voelen. “Dit is dé basis voor Riverwood”. Als wij als baasjes wel bewust met ons eten bezig zijn, waarom is er dan geen 100% natuurlijke en bewuste voeding voor honden en katten op de markt?

Het Ontwerp

Maar… hoe is Riverwood tot stand gekomen?

Bij het ontwikkelen van Riverwood kwam een heel proces kijken. "We hebben goed gekeken naar producten die al op de markt waren om te zien wat wij eventueel beter of anders zouden kunnen doen, en we hebben goed geluisterd naar de behoeften en interesses van consumenten en voedingsdeskundigen”, vertelt John. “Alle top ingrediënten uit goede honden- en kattenvoedingen, maar ook uitspraken die we hoorden of lazen van hondenkenners, dierenartsen of gedragstherapeuten hebben we gewikt, gewogen, getest en besproken.

Uiteindelijk hebben we alleen het allerbeste van de natuur verwerkt in Riverwood.” Zo blijft de voeding zo puur mogelijk: hoge vleespercentages, geen granen en gluten, maar wel verse groenten en fruit en een rijke melange van krachtige kruiden. Uiteraard gebruiken we geen kunstmatige geur-, kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Zo kunnen wij jouw huisdier het dichtst bij de natuur brengen, met gezonde en lekkere voeding.

Uniek

Dus… Riverwood is heel uniek binnen de honden- en kattenvoeding?

“Ja zeker!”, vertelt John. "Voor zowel hond als kat zijn er 6 verschillende soorten overheerlijke voeding. Want… ook honden en katten met intoleranties en allergieën verdienen kwalitatief hoogwaardige voeding die lekker en gezond is. Bovendien heeft iedereen zo zijn lievelingssmaak, en dat geldt ook voor jouw huisdier"!

“Wij zijn vastberaden om zoveel mogelijk mensen te inspireren om bewust te kiezen voor het welzijn van hun kat of hond zodat ze samen kunnen bouwen aan een gezonde en duurzame toekomst. Wij verkopen geen dromen, wij laten je ze samen met jouw hond of kat realiseren”.

Kwaliteit voorop

Toen Riverwood werd geïntroduceerd, waren de producten uitsluitend te verkrijgen bij de betere dierspeciaalzaken. Een bewuste keuze, aangezien deze winkels een bredere service en deskundig advies aanbieden. Na een snelle en grote groei, kon een online brandstore niet uitblijven!

Internationale uitbreiding

Dat deze visie en aanpak werkt, blijkt wel uit het feit dat Riverwood inmiddels internationaal bekend is. “Onze producten zijn nu ook al verkrijgbaar in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Bulgarije en Finland, iets waar we heel erg trots op zijn. We zijn nog lang niet uitgegroeid en hopen wereldwijd steeds meer huisdieren en hun baasjes blij te maken"!

 

shop voor je hond                 shop voor je kat
Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier onze voorwaarden.