Over ons

Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf met veel ervaring in de huisdierenbranche. Ons team bestaat uit enthousiaste mensen met één gemeenschappelijke passie; het welzijn van huisdieren. Het verhaal van Riverwood vertellen we je hier.

Wij zijn Riverwood


Johnson Petfoods is de naam van het bedrijf achter Riverwood. Het bedrijf is in 2010 opgericht door John Sars, dierenliefhebber in hart en nieren. 

Voordat John zijn eigen bedrijf oprichtte, was hij jarenlang werkzaam als internationaal salesmanager in de huisdierbranche. Hoewel dit werk hem een groot internationaal netwerk bracht, bleef hij dromen over een eigen bedrijf waarmee hij de beste voedingen die hij onderweg tegenkwam naar Nederland kon importeren. 

By the way; de naam Johnson staat voor John en Son, inmiddels is ook Jeroen (de zoon van John) mede-eigenaar van het bedrijf. 

Het begin

In 2009 nam John het besluit om de stap te maken naar het ondernemerschap, en op 31 december van dat jaar werd het bedrijf officieel opgericht.

Vanuit een tot kantoor omgebouwde slaapkamer begon het avontuur met de import van het eerste merk hondenvoer. Hoewel hij nog geen enkele klant had, kocht hij zijn eerste vrachtwagen met hondenbrokken (en dat zijn er best veel) en ging daarmee aan de slag. John bezocht dierenspeciaalzaken in heel Nederland en bouwde gestaag aan een landelijk dealernetwerk. 

Nadat de eerste honderd winkels klant waren geworden, kwam Gerty als eerste vertegenwoordigster in dienst.

Groeien, groeien en nog eens groeien


Het bedrijf groeide door en het netwerk van verkooppunten werd steeds groter. Er kwamen meer vertegenwoordigers,  een binnendienst en ook een afdeling marketing en we verhuisden naar een ruim kantoorpand aan de Saffierborch in Rosmalen.
Er werden nog twee merken diervoeding toegevoegd zodat nog meer honden en katten konden profiteren van gezonde voeding.  Maar ondanks alle mooie producten bleven de winkels (en baasjes) vragen naar nóg mooiere recepturen en nóg betere voedingen voor hun honden en katten. 


Op internationale vakbeurzen bezocht ons team alle stands die diervoeding verkochten, maar we konden de kwaliteit waar onze klanten naar vroegen niet vinden. Onder het motto: "dan gaan we het toch zelf ontwikkelen" werd op zondag 1 juni 2014 (de laatste dag van de InterZoo vakbeurs) op het terras van hotel Schindlerhof in het Duitse Nürnberg het idee voor ons eigen merk Riverwood geboren.

 

 
De ontwikkeling van Riverwood 

 

Bij de ontwikkeling van Riverwood kwam een heel proces kijken. "We hebben goed gekeken naar producten die al op de markt waren om te zien wat wij eventueel beter of anders zouden kunnen doen. Ook hebben we goed geluisterd naar de behoeften en interesses van consumenten en voedingsdeskundigen”, vertelt John. “Alle top ingrediënten uit goede honden- en kattenvoedingen hebben we gewikt, gewogen, getest en besproken".

Uiteindelijk hebben we alleen het allerbeste van de natuur verwerkt in Riverwood. Het resultaat? Hoge vleespercentages, geen granen en gluten maar wel verse groenten en fruit en een rijke melange van krachtige kruiden. Met deze recepten kunnen wij honden en katten het dichtst bij de natuur brengen, met gezonde en vooral lekkere voeding.

Bricks & Clicks


Bij de introductie van Riverwood in september 2016 waren de producten uitsluitend te verkrijgen bij de betere dierspeciaalzaken. Een bewuste keuze, aangezien deze winkels een bredere service en deskundig advies aanbieden. Na een snelle (en grote) groei kon een online brandstore niet uitblijven om gehoor te geven aan de toenemende (internationale) vraag naar onze producten.

Onze retail partners en distributeurs, worden geleverd vanuit ons eigen magazijn in Hedel, waar het een komen en gaan is van vrachtwagens. De video hiernaast geeft een leuke impressie van ons magazijn.

 

 

 

 

FD Gazelle Award (8x)


De FD Gazelle Award is een prestigieuze prijs van Het Financieele Dagblad voor snelgroeiende ondernemingen. In 2022 mochten wij voor de achtste keer deze mooie award in ontvangst nemen en daar zijn we hartstikke trots op. Maar we zijn nog trotser op ons geweldige team, want zonder hen hadden we deze awards niet kunnen behalen.

 

Internationale uitbreiding


Dat onze visie en aanpak werkt, blijkt wel uit het feit dat Riverwood inmiddels internationaal bekend is. “Onze producten zijn inmiddels ook verkrijgbaar in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Bulgarije en Finland, iets waar we heel erg trots op zijn. We zijn echter nog lang niet uitgegroeid en hopen wereldwijd steeds meer huisdieren en hun baasjes blij te maken"!

Je vindt ons op alle grote internationale vakbeurzen, soms als bezoeker, maar vaak ook als standhouder. Hiernaast zie een foto van onze eerste stand op de Interzoo in Nürnberg Duitsland (editie 2018). 

 

Donaties aan goede doelen


Johnson Petfoods draagt het welzijn van dieren een warm hart toe. Daarom doneren wij regelmatig voer (met bijvoorbeeld transportschade) aan een goed doel. Denk hierbij aan voedselbanken voor huisdieren, opvangcentra en asielen. Op deze manier verspillen we niks en helpen we baasjes (en dieren) die het om wat voor reden dan ook (tijdelijk) wat minder hebben.

 

Samen werken aan het welzijn van katten, honden en hun baasjes,
dat is onze missie.

 

 

Het leveren van gezonde, uitgebalanceerde honden- en kattenvoeding die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten,
dat is onze specialiteit.

Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier onze voorwaarden.