Retourneren


Wij zijn trots op onze producten en doen er alles aan om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch kan het voorkomen dat een bestelling schade heeft opgelopen tijdens het transport of dat er iets anders gebeurt waardoor jij aanspraak kan maken op garantie.

Zichttermijn

Wanneer je online een product koopt dan heb je als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat je de bestelling ontvangen hebt. In de praktijk houdt dit voor jou als consument in dat je een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Wij verlengen de wettelijk verplichte zichttermijn tot 30 dagen. Dit betekent dat je als consument binnen 30 dagen, zonder opgaaf van reden, van de koop mag afzien. Dit kan gaan om de gehele bestelling of een gedeelte van je bestelling. Nadat je (binnen het zichttermijn van 30 dagen) bij ons hebt aangegeven dat je van de koop afziet, heb je nog 14 dagen om het product te retourneren. De voorwaarden en procedure vind je hieronder.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief eventuele verzendkosten terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat je hebt aangetoond deze te hebben opgestuurd.

Wij betalen je terug met dezelfde betaalmethode als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anders hebt aangegeven. Wij zullen voor de terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

Je dient de goederen zo snel mogelijk, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je aan ons hebt medegedeeld van de aankoop af te zien, naar ons te retourneren. Je bent op tijd als je de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De kosten van het terugzenden van de producten (à €7.95) zijn voor eigen rekening.

Retourvoorwaarden

Het artikel dient onder de volgende voorwaarden retour gestuurd te worden:

- binnen 30 kalenderdagen na levering dient de koper te hebben aangegeven dat hij/zij van de koop afziet.
- de koper heeft de producten binnen de uiterlijke termijn geretourneerd.

De producten die je terugstuurt zijn;
- compleet en onbeschadigd;
- ongebruikt;
- in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden).

Tijdens de bedenktijd (30 dagen na ontvangst van jouw bestelling) mag je het product gebruiken zoals je dat in de winkel zou doen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat je een lager bedrag voor het product terug ontvangt. Ook kan je gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, behouden wij het recht de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Weigering aan de deur

Het is niet mogelijk en niet toegestaan om het pakket te weigeren bij levering aan de deur door PostNL. Dit omdat je bij weigering aan de deur geen verzendbewijs ontvangt. Zonder verzendbewijs kunnen wij geen retour in behandeling nemen en afhandelen.

Retourneren

Je kunt het product in de onaangebroken, originele verpakking retourneren. De retourkosten (à €7.95) zijn voor eigen rekening. 

Na het aanmelden van je retourzending bij onze klantenservice, ontvang je van ons een retourlabel van PostNL. Hiermee kun je het pakket afgeven bij een postkantoor of PostNL servicepunt. Vergeet hierbij niet om een verzendbewijs te vragen. Het terugsturen is op eigen risico van de koper.

Je kunt in plaats van de voorgaande procedure ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping. Je kunt het ingevulde formulier vervolgens mailen naar: info@riverwoodpetfood.com.

Voor een snelle afhandeling van je retourzending adviseren we je (een kopie van) de originele factuur (of een ander aankoopbewijs) aan de retourzending toe te voegen.

Levering op afhaallocatie

Nadat een pakket ons magazijn verlaat, ontvangt de koper een track & trace code. Wanneer je niet thuis bent op het moment dat jouw bestelling bezorgd wordt, wordt jouw bestelling naar een PostNL afhaallocatie bij jou in de buurt gestuurd. Vanaf dat moment heb je 7 dagen de tijd om jouw bestelling op te halen bij de afhaallocatie. Wanneer je dit niet doet, wordt het pakket teruggestuurd naar ons kantoorpand.

Wij kunnen hierna jouw bestelling opnieuw versturen. We zijn in dit geval genoodzaakt om opnieuw verzendkosten in rekening te brengen. Na het betalen van deze aanvullende kosten versturen wij jouw pakket opnieuw.

Verkeerde levering

Indien er bij de levering een fout door ons is gemaakt (bijvoorbeeld een onvolledige, onjuiste of beschadigde levering), dan raden we je aan om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Mail naar info@riverwoodpetfood.com of bel naar 073 522 0873.

Garantie

Als je een aankoop doet bij Johnson Petfoods is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 9 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten. Naast deze wettelijke garantie bieden wij ook een unieke smaakgarantie op een groot deel van onze producten.

Smaakgarantie

Bovenstaande retourinformatie geldt voor ongeopende en onbeschadigde producten. Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om geopende producten te retourneren. Wil je gebruik maken van onze unieke smaakgarantie? Neem dan eerst contact op met onze klantenservice. Mail naar info@riverwoodpetfood.com of bel naar 073 522 0873. 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Indien je een klacht hebt over onze producten of service dan kan je contact opnemen met onze klantenservice door een e-mail te sturen naar info@riverwoodpetfood.com. Binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een inhoudelijke reactie. Mocht je niet tevreden zijn met het antwoord van een van onze medewerkers, dan kun je jouw klacht schriftelijk indienen bij onze directie. Dit kan uitsluitend schriftelijk naar het volgende adres:

Riverwood International
T.a.v. de directie
Saffierborch 16
5241 LN Rosmalen

Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kan je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Retouradres

Riverwood International BV
Saffierborch 16
5241 LN Rosmalen
Nederland

 

Als eerste op de hoogte zijn van aanbiedingen en nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bekijk hier onze voorwaarden.