Help! Jouw hond heeft overgewicht, maar je wil hem toch af en toe verwennen met een snack. Die puppy ogen zijn tenslotte moeilijk te weerstaan… Wat moet je doen? Hier zijn 3 tips!

 

 

1. Kies snacks met een laag vetpercentage

Als je je hond af en toe een snack wilt geven, kies dan voor gezonde opties met een laag vetpercentage. Bij Riverwood hebben we verschillende snacks die minder dan 10% vet bevatten, perfect voor honden met overgewicht. Denk aan de Riverwood Lamshuid, Lamslong, Reehuid, Hertenhuid en Paardenhuid. Voor de visliefhebbers hebben we ook de Riverwood Zalmhuid met vlees, Kathaai en Inktvis, die allemaal laag in vet zijn. Deze snacks zijn niet alleen laag in vetten, maar ook super lekker.

2. Gebruik brokken als snack

Wil je je hond iets lekkers geven, maar zonder extra calorieën toe te voegen? Overweeg dan om wat van zijn dagelijkse brokken als traktatie te gebruiken. Weeg de brokjes die je als beloning geeft af en trek deze hoeveelheid af van de totale hoeveelheid brokken die je jouw hond die dag geeft. Dit zorgt ervoor dat je hond geen extra calorieën binnenkrijgt, maar nog steeds beloond wordt. Het is een slimme manier om snacks te integreren zonder zijn dieet te verstoren.

3. Natuurlijke snacks uit eigen keuken

Een andere geweldige optie is om gezonde snacks te geven uit eigen keuken, zoals diverse groenten die niet alleen voedzaam zijn, maar ook laag in calorieën. Je kunt bijvoorbeeld wortels, sperziebonen, komkommer en rode bieten aan jouw hond geven. Deze groenten zijn rijk aan vitamines en mineralen die de energie en gezondheid van je hond ondersteunen. Ze zijn een heerlijke manier om je hond te verwennen zonder extra calorieën toe te voegen.

Ben je benieuwd welk menselijk voedsel nog meer geschikt is als snack voor jouw viervoeter? Lees dan onze blog ‘Wat mag een hond wel en niet eten'.

Vergeet beweging niet!

Naast gezonde voeding en verantwoorde snacks is ook voor onze honden beweging cruciaal voor het afvallen en het behouden van een gezond gewicht. Zorg ervoor dat je hond regelmatig wandelt, speelt en actief blijft. Dit ondersteunt niet alleen het gewichtsverlies, maar bevordert ook de algehele gezondheid en het welzijn van je viervoeter.

 

Heel veel honden genieten al elke dag van Riverwood. Wil jij jouw hond ook laten smullen van onze heerlijke voedingen en ben je benieuwd welke variant het beste bij jouw hond zou passen? Beantwoord hier dan enkele vragen en bestel direct een voordelig proefpakket.

Download hier het gratis Riverwood Zomermagazine!

Riverwood Magazine Najaar 2022
Door het downloaden van dit e-book ga je er automatisch mee akkoord dat je relevante informatie ontvangt.